Oprema za industrijsku i
komercijalnu štampu

HP Indigo proces štampanja je primetan sa svojih sedam kolor stanica (odatle tri više od standardnih CMYK boja za štampanje), kao i sa širokom ponudom specijalnih boja. Prilagođene boje su takođe dostupne, a korisnici takođe mogu da mešaju svoje boje na licu mesta onako kako žele. Indigo proces je takođe poznat po veoma pouzdanoj registraciji boja u boji, imajući u vidu da se svaka slika postepeno gradi na bubnjevima u obliku slike, ink-bi-ink, a zatim se prebacuje na papir u jednom kadru kraj. Mastila se mogu polagati u željenom redosledu, a mogući su i višestruki slojevi svakog mastila.

HP Indigo je svoju primenu našao u oblasti štampe etiketa, fleksibilne amabalaže i shrink sleeves .  U ovom domenu, HP u svom portfoliu ima mašine iz rolne koje karakteriše: fleksibilnost štampe na svim materijalima koji se koriste u flexo, letter press i ofset mašinama, kvalitet štampe jednak dubokoj štampi uz ceo proces izrade i upravljanje kolorom upravljano sa ESKO RIP i WorkFlow. Sa ovim mašinama čisto troškovno gledano je isplativije štampati sve poslove do 100.000 etiketa prosečne veličine, 4.000 dužnih metara/ 1.500m2,odnosno do 500 kg fleksibilne ambalaže, a iskustvo naših korisnika je da zbog kratkog roka proizvodnje i visokog kvaliteta štampe HP Indigo mašine se koristi za sve poslove do 4.000m2.

HP Indigo WS 6800

 • Štampa brzinom 40 m/min
 • Štampa iz 7 boja (konverzija Pantone boja u CMYKOVG pomoću ESKO RIP-a)
 • Debljina substrata: 12-450 mikrona
 • Mogućnost štampe monofilmova, shrink sleeve i wrap around BOPP materijala kao i samolepljivih etiketa

Sa novom generacijom HP Indigo presa, profesionalcima na raspolaganju stoji još širi spektar mogućnosti, još kraće vreme povraćaja investicije i još jednostavnije upravljanje procesom štampe.

HP Indigo mašine namenjene komercijalnoj štampi, ne samo da su sposobne da rade brzo i fleksibilno pružajući kvalitet štampe koji se može porediti sa ofsetima poslednje generacije, već danas imaju nižu cenu proizvodnje u odnosu na ofset i na poslovima preko 1.000 primeraka.

Kada su u pitanju marketinški materijali, knjige, uputstva, materijali namenjeni direktnom marketingu, razvojem HP Indigo tehnologije uloga digitalne štampe više nije ista kao pre.

HP Indigo 5900

HP Indigo 5900 je mašina namenjena širokom spektru različitih aplikacija kao što su:

 • štampa aplikacija sa širokim opsegom kolora
 • štampa priprema sa velikim brojem različitih spot boja
 • štampa na plastici
 • štampa na visoko reljefnim, metaliziranim transpratenim materijalima
 • štampa kartonaže i POS materijala / štampa na materijalima do 600 microna
  za aplikacije sa visoko zahtevnim color management-om – ESKO RIP

Brzina štampe: 2.660 tabaka na sat
Debljina substrata: 70 – 400 mikrona
Linijatura: 200 LPI u HMF modu
Štampa do 7 boja

HP Indigo 7900

HP Indigo 7900 namena mašine je da preuzme veliki deo poslova iz ofset tehnologije ( sve tiraže do 700 komada kolora i 1.000 komada crno-belog kolora)

 • Ovu digitalnu mašinu karakteriše i mogućnost rada u 2 smene
 • Veliku prednost čini mogućnost realizacije poslova velikog obima

Brzina štampe:

 • 120 A4 strana u minuti u četiri boje
 • 160 A4 strana u minuti u boji (EPM)
 • 240 A4 strana u minuti u 2 boje

Rezolucija:

 • 812 dpi (8 bit)
 • 2438 x 2438 dpi HDI

Linijatura: 200 LPI u HMF modu
Debljina substrata: 3 – 16 pt

HP Indigo 12000

HP Indigo 12000 predstavlja jedinu digitalnu mašinu B2 formata koja daje offset kvalitet koji ovu mašinu uvrštava u potpuno novu kategoriju.

HP Indigo 12000 nudi velike inovacije u kvalitetu ispisa, produktivnosti i mogućnostima usklađivanja boja. Štampajte bilo koju komercijalnu aplikaciju – od platna na platnu i postera sa visokim uticajem do fascikli, velikih knjiga i još mnogo toga – na gotovo bilo kojoj podlozi.

Brzina štampe do 4600 kolor B2 tabaka na sat
Format tabaka 75 x 53 cm
Linijatura: 200 LPI u HMF modu
Štampa do 7 boja

PPS Adriatic

LINKOVI PROIZVOĐAČA OPREME I MATERIJALA

Copyright Qode Interactive 2016