Kako brendovi komuniciraju u uslovima krize? [Analiza]

Ograničene serije proizvoda, specijalno kreirane tokom aktuelne pandemije virusa Covid-19, donele su brendovima mogućnost da komuniciraju odajući zahvalnost herojima borbe, zdravstvenim radnicima, i da pruže podršku svojim potrošačima u ovim posebno izazovnim trenucima socijalnog distanciranja.

U Australiji je lansirana ograničena serija Kit Kat proizvoda sa sloganom “R U OK ?” sa ciljem podsećanja na značaj mentalnog zdravlja. U kriznim vremenima je važno komunicirati, pa se kompanija Nestle pobrinula da ova čokoladica bude sjajan izgovor da nekog pitate kako je danas i započnete razgovor koji nekome može spasiti život.

Sledeći primer nam stiže iz Brazila gde je kompanija Hershey’s promenila tradicionalno pakovanje za 30.000 komada čokolada nazivom Heroes, ispisano fontom ovog brenda. Koristeći HP Indigo tehnologiju ova količina odštampana je u veoma kratkom vremenskom periodu. Herojima borbe, zdravstvenim radnicima, širom Sao Paola podeljeno je 15 tona čokolade u preko 35 bolnica.

#heroes #hershey’s

Takođe u Brazilu, brend Hershey’s je iskoristio pakovanje za kampanju #HerSheGallery. Tokom marta meseca kada se obeležava međunarodni dan žena korišćeno je pakovanje kao prostor za predstavljanje rada umetnica, muzičarki, pesnikinja, fotografkinja i radova mnogih drugih izuzetnih žena.

#hershegallery #hershey’s
#jasonkonggin #seekersspirit

Kompanija Seekers Spirits je oduvek tragala za posebnim dizajnom koji bi im omogućio uspešno pozicioniranje u odnosu na konkurentska pića na polici. Najnovija verzija etikete za Jason Kong Gin nastala je u saradnji sa QLM Label Makers korišćenjem HP Indigo Collage-a uz pomoć koga su definisani elementi fiksnog i varijabilnog tipa i dinamika njihove promene. Takođe je korišćena varijabilna štampa za potrebe obeležavanja serije i broja boce.

Na našem tržištu personalizovana i varijabilna štampa postepeno dobijaju na značaju. Marketari nisu u potpunosti svesni tržišnog potencijala personalizovanih proizvoda, kao što sa druge strane ni štamparije nisu informisane da je ova vrsta poslova značajno profitabilnija. HP Indigo digitalne prese zahvaljajući tehnologiji i dostupnim atraktivnim alatima pružaju mogućnost isporuke personalizovanih proizvoda koji odgovaraju zahtevima rastućih potreba klijenata.

Da li tehnologija štampe koju Vi koristite omogućava da pratite trendove i zahteve klijenata ?

Kompanija Professional Printing Solutions je generalni zastupnik za prodaju HP Indigo digitalnih mašina na području Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Makedonije sa dugogodišnjim iskustvom i sopstvenim servisnim timom koji je dostupan u režimu rada 24/7, sa čak 99% opreme dostupne na lageru.PPS Adriatic

LINKOVI PROIZVOĐAČA OPREME I MATERIJALA

Copyright Qode Interactive 2016