Label Expo 2019

Sajam Label Expo je i ove godine zabeležio izuzetnu posećenost i opravdao očekivanja posetilaca.

Sledi kratak osvrt predstavljenih noviteta od strane dobavljača čiji smo distributeri dugi niz godina u Adria regiji :

HP Indigo

Posetiocima najvećeg štanda na sajmu Label Expo predstavljena je sledeća oprema :

1. HP Indigo 6900 sa GEM inline doradom koja omogućava foliotisak, laminaciju, separatno lakiranje i embosiranje u istom prolazu sa štampom iz istog file-a uz korišćenje svih prednosti digitalne tehnologije implementirane u ovoj mašini.

hp indigo 6900 i GEM otštampana ambalaža
hp indigo 2000 otštampana ambalaža

2. HP Indigo 6900 sa KURZ inline održivom tehnologijom koja nudi progresivna rešenja, obogaćene proizvode i realizaciju fascinantnih ideja koje svoje korisnike vode ka uspehu omogućavajući im sticanje komparativnih prednosti u oblasti ambalaže i etiketa.

3. HP Indigo 20000 sa inline lakiranjem, Karvile laminatorom i pouchmaker-om kao jedinstveno rešenje za zaokruženu digitalnu proizvodnju fleksibilne ambalaže

Prezentovan je niz mogućnosti modela HP Indigo 6900 za zaštitu od zloupotreba i kopiranja dostupan brendovima koji uključuje nevidljive boje i softver alate. Boje vidljive samo pod UV svetlima pružaju brendovima dodatnu zaštitu i sigurnost koje kombinovane sa softver alatima predstavljaju dodatne u nizu prednosti u odnosu na konkurentske tehnologije.

Sa preko 20 000 registrovanih korisnika širom sveta, HP PrintOS predstavlja sigurnu, industrijski konkurentnu cloud platformu koja omogućava svojim korisnicima da upravljaju i kontrolišu procesom štampe.

otštampana ambalaža na plastičnim flašicama

otštampana ambalaža na mnoštvo produkata

Mark Andy

Evolution serija,  predstavlja standardizovanu full servo mašinu (baziranu na Performance P7 modelu i preko 300 instalacija iste) u dve dostupne širine:  340mm i 430mm, i 2 konfiguracije:
– konfiguracija za samolepljive etikete sa pre registrom i
– konfiguracija za monofilmove sa pre i auto registrom i chilled impression rolls( hladnim valjcima)

Digital Pro 1 i Digital Pro 3, hibridni modeli ( digitalni toner)  za štampu etiketa malih i srednjih tiraža , Pro 1 namenjen  štampi etiketa iz rolne u rolnu, Pro 3 sa in-line doradom sa full rotacionom ili opciono polu-rotacionom štancnom. Dostupne opcije su : flexo štampa spot boje, lakiranje, laminacija, nanos hladne folije, uzdužno sečenje itd.

Digital Series HD ( digitalni InkJet) predstavljen je sa proširenim formatom od 430 mm, kao optimalnije rešenje za shrink sleeve i monofilmove sa novim unapređenim modulima za hladnu foliju, uštedu folije, aplikaciju holograma u registru.

Na štandu kompanije Mark Andy takođe su bili predstavljeni modeli ćerke firme Rotoflex namenjeni za inspekciju, premotavanje i završnu doradu odštampanih etiketa.

Smag

Kompanija Smag je odabrala upravo sajam Label Expo za predstavljanje novog korporativnog identiteta kao i nove linije proizvoda.

ICONCEPT platforma zadržala je mogućnost samostalnih servo modula sa automatskom registracijom koja može biti poručena u širinama : 330mm,430mm ili 530mm.
Iconcept može biti opremljen sa flekso modulom, jedinicom za cold foil koja sada omogućava i toplu aplikaciju hladne folije i time višeg kvaliteta proizvoda apliciranjem iste, die cutting, uzdužno sečenje i premotavanje, jedinicom za markiranjem, delam-relam, tag/inlay itd., i osnovnom tehnologijom SMAG-a ravne sito štampe, zlatotiskom i embosiranjem.

Na sajmu Label Expo kompanija SMAG je predstavila novu jedinicu za zlatotisak koja omogućava apliciranje folije u oba smera ( smeru štampe i popreko materijala) uz embosiranje u istom prolazu, a zahvaljujući zlatotisak glavi koja se rotira za 90 stepeni, kao i sito jedinicu opremljenu kombinacijom HotAir i UV sušača radi postizanja efekta soft touch/ skin efekta lakiranja.

ICONVERT predstavlja inline ili offline model za lakiranje, laminaciju, sečenje, slitovanje i premotavanje odštampanih etiketa prateći brzinu rada mašine za štampu.

ICONNECT predstavljamogućnost insertacije RFID tagova na etiketama, kodiranje i praćenje proizvoda otvorili su mogućnost ka novim brzo rastućim tržištima.

ICONTROL predstavljafull servo model za inspekciju i uzdužno sečenje samolepljivih etiketa i monofilmova.

Sve mašine na štandu su kontrolisane novo razvijenim SMAG Print Management software-om za upravljanje proizvodnjom i izveštavanjem.

ARCONVERT

Kompanija Arconvert, kao deo Fedrigoni Grupe, predstavlja tržišnog lidera na svetskom nivou za proizvodnju samolepljivih materijala za štampu.

Na ovogodišnjem sajmu Label Expo u Briselu predstavljeni su sledeći noviteti :

1.Vodootporna X-DRY tehnologija

Omogućava prevenciju deformacija, nabora i mehurića zadržavajući nepromenjen izgled etikete. Monet X-Dry FSC je prvi sertifikovani materijal sa X-Dry tehnologijom

2.Tehnologija H+ Opacity

Kreirana da poveća izdržljivost etiketa i zadrži njihov nepromenjen izgled prilikom serviranja boca u ledu. Tintoretto Gesso H+O FSC je prvi sertifikovani materijal čije karakteristike omogućavaju dugotrajnost prilikom izlaganja uslovima vlage i potapanju u led.

3.Novi akrilni lepak SH9020

Ovaj permanentni lepak je namenjen ekstremnim uslovima vlage i niskih temperatura. Utiče na smanjenje mogućnosti za stvaranje nabora, mehurića kao i odlepljivanja ivica.

4.Moonlight FSC

Materijal bez premaza proizveden na bazi papirne pulpe bez hlora sa izuzetno malim procentom sintetičkih vlakana. Najvažnija karakteristika ovog materijala je specijalna tehnologija koja omogućava dobijanje elegantnog žiga tehnikom blindruka.

INTERCOAT

Nemački proizvođač samolepljivih materijala iz rolne izdvojio je sledeće novitete :

– PE 85 mµ, beli sjajni materijal iz rolne proizveden od 50% +recikliranog materijala

– PE 85 mµ, transparentni sjajni materijal iz rolne proizveden od 50% + recikliranog materijalaPPS Adriatic

LINKOVI PROIZVOĐAČA OPREME I MATERIJALA

Copyright Qode Interactive 2016